петък, 19 март 2010 г.

Пламен Радонов - главен секретар на СДС

Националният съвет (НС) на СДС избра Пламен Радонов за Главен секретар на партията. На заседанието бяха избрани и членовете на Контролния съвет на СДС, който има правомощия да решава вътрешнопартийни проблеми и спорове. НС на СДС не излезе с решение относно кои ще са заместник-председателите на партията и кой ще оглави изборния щаб за местните избори. Новият Главен секретар на СДС Пламен Радонов е дългогодишен член на СДС, депутат в 38-то Народно събрание и заместник-министър на отбраната в кабинета на ОДС (1997-2001 г.). Новият главен секретар беше избран с малко мнозинство.

Пламен Радонов заяви, че в качеството си на главен секретар ще работи по нов проект в СДС, свързан с информирането на самите членове за демокрацията вътре в партията. „Време е СДС да престане да бъде функционалистка партия, в която няколко човека да овладеят цялата власт“, категоричен бе Радонов.

Той обясни, че чрез новия проект вземането на решение ще се извършва от по-широк кръг членове на СДС. Това ще стане факт с приемането на новия Устав на следващата Национална конференция.

Лидерът на СДС Пламен Юруков подчерта, че политиката на СДС вече няма да бъде приоритет на тесен кръг хора, а на Националния изпълнителен съвет и на Националния съвет на партията.

Освен главен секретар, Националният съвет на СДС определи членовете на Контролния съвет на партията. Според устава на СДС този орган има право да се произнася по вътрешно партийни проблеми и спорове.

НС обсъди правилата за издигането на кандидатите за кметове и общински съветници на СДС за изборите за местна власт, но не стана ясно кой ще оглави изборния щаб на за местния вот през есента.